Kategórie
Aktuality

Tlačová správa – Informácia o rokovaní pracovnej skupiny pre reguláciu zisku zdravotných poisťovní

Pracovná skupina v zložení: minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (v zastúpení štátnej tajomníčky Jany Ježíkovej), členovia výboru NR SR pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková, Zuzana Šebová, Marek Krajči a Tomáš Lehotský, za Ministerstvo financií SR Marcel Klimek (štátny tajomník) a Andrea Holíková, za ÚDZS Renáta Bláhová, Peter Pavlovič a zástupcovia právneho odboru, sa na svojom prvom stretnutí dňa 26. 7. 2021 dohodla na tom, že regulácia zisku zdravotných poisťovní je potrebná.

Legislatívna úprava bude zohľadňovať záujem pacienta a nové ustanovenie bude vyžadovať, aby príjmy zo zdravotného poistenia pred prerozdelením boli použité na výdavky na zdravotnú starostlivosť v rozpätí, ktorého šírka bude určená v súlade s predloženými benchmarkami. Pre ilustráciu prikladáme grafické zhrnutie. V rokovaniach sa pokračuje ďalej.

vyčíslenie dopadu navrhovanej regulácie zisku

Príloha k tlačovej správe: Regulácia zisku ZP (pdf, 1,31 MB) (dokument bol aktualizovaný dňa 5.8.2021 na str. č. 4, z dôvodu, že v pôvodnom dokumente nebola zverejnená celá tabuľka, ale iba údaje po rok 2018)

Publikované: 27. júla 2021
Naposledy upravené: 2. septembra 2021